Ändra ditt omslagsfoto
jankru
Ändra ditt omslagsfoto
Mjölby
Status för denna avändare är Godkänd

Skulpturer gör jag i brons, glas, gips och betong.  Jag gör ofta "taniga" flickor i brons, vilka jag försöker få till olika uttryck eller sinnesstämningar. Glasföremålen är lite sprödare och får lite sakralt innehåll, medan betongen är robust och meningen att stå pall utomhus i både regn och rusk.

Grafiken är för det mesta collografier vilket innebär att de är tryckta med samma färg och på samma papper som koppartryck, skillnaden är att "plåten" görs av kartong istället för koppar så man slipper etsningens syror.

 

Teknik/arbetsområde
GrafikSkulptur

  1. Jag sysslar mest med grafik och skulptur, jag har förmånen att bo på landet så att jag kan ha olika verkstäder för mina områden, vilket är nödvändigt eftersom skulpturen är en ganska "smutsig" sysselsättning.

I grunden har jag reklamutbildning men gick så småningom på Folkunivesitetets konstlinje, på olika sommarkurser på Lunnevad (där jag målade akvarell) och skulpturen fick jag grunderna till på medborgarskolan.

Jag fick äran att representeras i boken "Kvinnliga grafiker i Östergötland" och har deltagit i ett antal jurybedömda utställningar och separatutställningar, vilket man vid intresse kan läsa om på min hemsida.

Kontakt

Adress:
Trädgårdslund
595 97 Mantorp
Tel: 0709 38 02 81
Epost: janekruuse47@gmail.com
Hemsida: http://www.janekruuse.se
Trio
Bronsfigurer c:a 30 cm höga
Systrar
Glas cirka 20 cm höga
Toppskarv
Patinerad betong, c:a 40 cm.
Samlad häst
Brons på öländsk kalksten
Vaktpost
Patinerad betong, c:a 40 cm
En hel flock
Brons på öländsk kalksten
Ingflygning
Collografi
Nattvandring
Collografi
Toppskarv
Collografi

Denna användare har inte lagt till några uppgifter till sin profil ännu.